FKOGK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Forum Komunitas Online Gunungkidul
 
IndeksJual BeliPortal FKOGKLatest imagesPencarianPendaftaranLogin

 

 Masakan jawa

Go down 
+10
cahyondeso182
bagoes
siwid
the purple girl
gimbik
japrax
Wonosingo Ngali Kidul
redbiem
sug3st
erlang
14 posters
Pilih halaman : Previous  1, 2
PengirimMessage
erlang
KorLap
erlang


Lokasi : - CuWelo -
Reputation : 2
Join date : 03.03.08

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeThu May 08, 2008 11:13 pm

First topic message reminder :

Gedang Goreng roso nongko

Keperluan:
2 iji gedang/pisang tanduk sing tuo (kulite sing wis ireng)
300 gr nongko mateng (in blik)
2. iji endog pitik
200 gr gulo putih
200 ml susu melk
250 gr glepung trigu (tarwe meel)
½ sendok teh soda kue (bakpoeder)
1 sendok teh uyah
6 gr vanilla (1 zakje vanilla suiker )
Lengo goreng sak cukupe.

Corone Nggawe:
•Gedang onceki , iris tipis cilik, nongko iris cilik-cilik.
•Endog karo gulo dikopyok, yen wis lebokke glepung trigu, baking poeder, uyah,
vanille, aduk2 roto.
•Lebokke susu melk mboko sitik karo di-aduk2 roto. Yen kurang iso ditambah banyu
adem sitik wae. Di-umbar watoro ± 10 menit, kareben adonan mumbul . Lagi nongko,
lan gedang-e lebokke, wolak walik nganti campur temenan.
•Panaske wajan, goreng adonan mau nganti kuning ke-soklat-an.
Sajekno anget-anget.

Kalio udang

Keperluan:
20 iji urang sing gede
½ lt santen
6 wungkul brambang cilik
4 siung bawang putih
4 iji lombok abang gede
8 wungkul miri
1 sendok tumbar
1 sendok teh mrico bubuk
3 cm kunir, bakar disik
3 lembar godong jeruk purut
2 lenjer sere
2 cm laos
1 sendok makan banyu asem
1 sendok makan gulo jowo (ukuran wis diiris alus)
Uyah sak cukupe (naar smaak)

Corone Nggawe:•Urang diresiki, guwak kulite, kumbah resik.
•Brambang, bawang, lombok gede, kemiri, tumbar mrico, kunir , uleg alus ( blender ).
•Panaske wajan isi lengo goreng, ± 2 sendok makan, tumis bumbu2 sing wis diuleg
mau, nganti kuning lan arum, lebokke godong jeruk purut, uyah, laos sing wis digepuk,santen nusul, aduk ( roeren ) nganti roto. Masak sedelo, karo di-udek2 kareben santen ora pecah, lagi urang dicemplungke, lan banyu asem-e.
•Masak nganti kentel lagi diangkat.
•Sajekno panas-panas.

Endog Goreh

Keperluan:
10 iji endog pitik
½ lt santen
4 siung bawang putih
6 wungkul brambang
5 wungkul kemiri
1 sendok teh tumbar bubuk
½ sendok teh polo bubuk
3 cm kunir, dibakar disik
2 lenjer sere, gepuk ngisore
3 lembar godong salam
3 lembar godong jeruk purut
50 gr gulo abang
3 sendok makan lengo goreng nggo numis bumbu
uyah sak cukupe (naar smaak)

Corone Nggawe:
•Endog digodog nganti mateng, oncek-i. Sisihno.
•Bawang, brambang, kemiri, kunir, blender/ di-uleg sing lembut.
•Panaske wajan, gongso/ tumis bumbu2 sing wis diuleg alus, nganti arum, lebokke
godong salam, godong jeruk, polo, jinten, tumbar, sere, wolak walik roto.
•Lebokke endog-e, banjur santen nusul, udeg-udeg nganti roto, uyah , gulo nusul.
•Wolak walik, godog nganti umob lan rodo sat, geni kompor kudu dicilikke.
•Masak nganti santen sat temenan.
•Sajekno karo di-wuwur-i brambang goreng nduwure.

Makreel asem manis

Keperluan:
500 gr iwak Makreel sedengan gedene
4 iji lombok abang gede
3 siung bawang putih
½ sendok teh mrico
50 gr tomat puree (in blik)
½ sendok teh cuka
3 cm jahe, digepuk
1 sendok teh gulo pasir
150 ml banyu adem
uyah sak cukupe (naar smaak)
lengo goreng

Corone Nggawe:
•Makreel resiki, guwak sirahe, kumbah resik.
•Panaske wajan makreel goreng sedelo, setengah mateng.
•Lombok, bawang, uleg sing alus, campurno, mrico.
•Panaske wajan nganggo lengo ± 2 sendok makan, tumis bumbu2 mau , cemplungke
pisan jahe, lagi lebokno banyune, cemplungke, saos tomat (tomaat puree) uyah, gulo
pasir, aduk-aduk roto, tambahke cukak-e, lagi dicemplungke Makreel-e. Wolak walik
roto, cilikke geni kompor. Masak nganti Makreel mateng. Angkat.
•Sajekno

Gule kambing

Keperluan:
1 kg igo daging wedus, ketok2, biasane tukang daging-e gelem ngetok-i (de slager kan het
voor jou in stuken zagen)
1 lt santen
6 wungkul brambang sing cilik.
6 siung bawang putih
6 wungkul kemiri
6 iji lombok abang gede
4 cm kayu manis (kaneelstok)
1 sendok teh polo bubuk
½ sendok teh jinten
1 sendok teh tumbar bubuk
1 sendok teh gulo putih
2 cm kunir, bakar disik
2 lenjer sere, jupuk ngisore, gepuk
4 lembar godong salam,
4 lembar godong jeruk purut,
Uyah sak cukupe.

Corone Nggawe:
•Daging wedus digodog disik nganti umob mateng, angkat, banyune diguwak
(gunane kanggo ngurangi vet lan ambune). Godog ning panci maneh nganti empuk.
•Brambang, bawang, lombok, kunir, kemiri, tumbar, jinten, uleg (blender) dadi siji.
•Panaske lengo ning wajan ± 3 sendok makan, tumis bumbu2 mau nganti arum, lebokke kayu manis, gulo, godong salam, godong jeruk, sere, polo, uyah. Aduk roto.
•Banjur lagi dilebokke daging wedus-e, wolak-walik roto, lebokke santen-ne, masak
nganti mateng lan daging empuk. Yen durung empuk iso ditambah nganggo banyu
panas. Angkat yen wis mateng, lan daginge wis empuk tenan.
•Sajekno panas-panas, karo diwuwuri brambang goreng nduwure.

Sego liwet gadon

Keperluan:
500 gr beras putih sing pulen (pandan rijst)
600 ml santen encer
2 lembar godong salam
1 sendok teh uyah

Corone Nggawe:
•Beras pususi resik.
•Deleh ning kwali opo panci sing ngisore kandel, campur karo santen, godong salam,
uyah, masak ning nduwure kompor, karo bola-bali diwalik-i.
•Masak nganti sat, banjur ditutup kwali/ panci mau, cilikke geni kompore. Masak nganti mateng banjur diangkat.
•Sajekno karo opor ayam, endog pindang, urap-an / gadon, tempe bacem, sambel trasi,
lan krupuk urang.
•Sego liwet biso ugo di-wuwur-i nduwure karo brambang goreng.[img][/img]
Kembali Ke Atas Go down
http://arisrichoh.blogspot.com/

PengirimMessage
Soni_Kyocera
Koordinator



Join date : 04.08.10

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeFri Oct 15, 2010 12:02 pm

cahyondeso182 wrote:
salam kenal mas/mbak:

aku mau tanya mas/mbak resep jangan lombok wonosari yang lezat jika dihidangkan bersama daun ketela dan dong kates karena rasane bedo karo jangan lombok e jogja dan yang bikin beda rasa antara jangan lombok wonosari itu apane yo mas/mbak??

mathur nuwun,,,

;)

Ass. Wr. Wb.

Tak coba njawab ya mas [nek salah nyuwun pangapunten]:

1. Suasananya mas, mungkin pada saat kita sedang menikmati hidangan jangan lombok cuaca di Gunungkidul panasnya sangat terik sekali sehingga mempengaruhi suasana dan akhirnya lidah kita menyatakan bahwa jangan lombok saking Gunungkidul maknyusss tenan.

2. Air kuahnya mas, kalau di Gunungkidul sumber airnya bener bener fresh dari sungai, telogo, kadang malah air hujan [ra keroso to nek wis dadi jangan lombok], jadi punya cita rasa yang khas yang tidak di miliki oleh daerah lainnya.

3. Buah Kelapanya mas, [buah untuk diambil santannya] juga fresh dan asli dari Gunungkidul, benar benar buah kelapa pilihan [kalau istilah sekarang matang pohon] walaupun bulat kecil tapi tua dan tebal sehingga menghasilkan banyak air santan yang kental.

4. Cabai rawitnya mas, cabai rawit pilihan yang di dapat dari pertanian Gunungkidul dengan sinar matahari yang terik dan berlimpah ruah menghasilkan buah cabai rawit yang sangat pedas berkwalitas dan pasti cespleng.

5. Tempenya mas, tempenya diolah berdasarkan resep turun temurun dengan kulit luar berasal dari daun jati sehingga menghasilkan rasa dan aroma yang khas tempe Gunungkidul [rasanya pasti beda dengan tempe yang di bungkus dengan plastik]

6. Cara mengolahnya mas, menggunakan kayu bakar sehingga mempunyai aroma bau dan cita rasa khas kayu bakar [ndeso banget].

Demikian mudah-mudahan dapat memberikan pencerahan, mohon maaf kalau terlalu Gunungkidul Bangeuuut.

Wassalam,


Kembali Ke Atas Go down
mbah sunar
Camat



Join date : 24.10.09

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeSat Oct 16, 2010 10:14 pm

Soni_Kyocera wrote:
cahyondeso182 wrote:
salam kenal mas/mbak:

aku mau tanya mas/mbak resep jangan lombok wonosari yang lezat jika dihidangkan bersama daun ketela dan dong kates karena rasane bedo karo jangan lombok e jogja dan yang bikin beda rasa antara jangan lombok wonosari itu apane yo mas/mbak??

mathur nuwun,,,

;)

Ass. Wr. Wb.

Tak coba njawab ya mas [nek salah nyuwun pangapunten]:

2. Air kuahnya mas, kalau di Gunungkidul sumber airnya bener bener fresh dari sungai, telogo, kadang malah air hujan [ra keroso to nek wis dadi jangan lombok], jadi punya cita rasa yang khas yang tidak di miliki oleh daerah lainnya.

Demikian mudah-mudahan dapat memberikan pencerahan, mohon maaf kalau terlalu Gunungkidul Bangeuuut.

Wassalam,


waduh... jo di kandak-kandakke yeng ngaggo banyu udan. rahasia tenan lho iki!!!
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas



Join date : 24.08.09

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeSun Oct 17, 2010 1:01 am

weh... jian tenan kok pokokmen frustasi frustasi
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Asmaraningtyas
Camat



Join date : 08.01.09

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeSun Oct 17, 2010 1:27 am

isish kurang kuwi... waktu masak ketetesan kringet..lah kringet asli gunung kidul bisa menyedapkan rasa....

le masang neng pawon...pawon asli gunung kidul cedak kandang pitik nah nek pas masak pitike ngabruk ...teleke dpada melu mabur njegur eng jangan...lha telek pitik asli gunung kidul itu bisa jd penyedap rasa.....

ngono...
Kembali Ke Atas Go down
Soni_Kyocera
Koordinator



Join date : 04.08.10

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeMon Oct 18, 2010 8:18 am

Ass. Wr. Wb.

Mas Cahyondeso182 ketokane langsung praktek, . . . . . . nggolek banyu udan ndhisik gek nggolek keringet asli seko Gunungkidul terakhir nggolek telek pitik sing juga asli Gunungkidul [jan benar benar salahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!]

Nek wis mateng aku emoh kon nyicipi ben no Mbah Sunar, Mas Rizky karo Mbah As sing ngersaken hidangan puniko, xixixixixixixixi

Wassalam,
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas



Join date : 24.08.09

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeMon Oct 18, 2010 10:40 am

yauwis ra popo, lak gur nyicipi toh..
ning sing ngentekke njenengan yo kang soni
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Soni_Kyocera
Koordinator



Join date : 04.08.10

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeMon Oct 18, 2010 5:50 pm

Ass. Wr. Wb.

He he he he, . . . . Emoh ah rasane pait pait getir, . . . . .

Wassalam,
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas



Join date : 24.08.09

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeTue Oct 19, 2010 8:31 am

Soni_Kyocera wrote:
Ass. Wr. Wb.

He he he he, . . . . Emoh ah rasane pait pait getir, . . . . .

Wassalam,
kathik malah wis nyicipi disik frustasi frustasi
wong iso retri pait pait getir kui ajib
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Soni_Kyocera
Koordinator



Join date : 04.08.10

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeTue Oct 19, 2010 8:47 am

Ass. Wr. Wb.

Kwutahan Brotowali je Mas, . . . .

Wassalam,
Kembali Ke Atas Go down
rizky
Pengawas
rizky


Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi
Reputation : 7
Join date : 24.08.09

Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitimeTue Oct 19, 2010 8:53 am

Soni_Kyocera wrote:
Ass. Wr. Wb.

Kwutahan Brotowali je Mas, . . . .

Wassalam,
Masakan jawa - Page 2 2n65d0i
Kembali Ke Atas Go down
http://ispria.blogspot.com/
Sponsored content





Masakan jawa - Page 2 Empty
PostSubyek: Re: Masakan jawa   Masakan jawa - Page 2 Icon_minitime

Kembali Ke Atas Go down
 
Masakan jawa
Kembali Ke Atas 
Halaman 2 dari 2Pilih halaman : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» DOWNLOAD BUKU BUKU JAWA LAN KAWRUH JAWA & KARANGAN KANJENG PANGERAN KARYONAGORO
» Masakan khas Turki
» BURGER BATOK(MASAKAN ASLI INDONESIA)
» Dadar Telur Jawa
» nyanyian jawa

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
FKOGK :: LOUNGE 'N CHIT-CHAT :: Resep dan Masakan-
Navigasi: