Forum Komunitas Online Gunungkidul |
|
| Masakan jawa | |
|
+10cahyondeso182 bagoes siwid the purple girl gimbik japrax Wonosingo Ngali Kidul redbiem sug3st erlang 14 posters | |
Pengirim | Message |
---|
erlang KorLap
Lokasi : - CuWelo - Reputation : 2 Join date : 03.03.08
| Subyek: Masakan jawa Thu May 08, 2008 11:13 pm | |
| First topic message reminder :
Gedang Goreng roso nongko
Keperluan: 2 iji gedang/pisang tanduk sing tuo (kulite sing wis ireng) 300 gr nongko mateng (in blik) 2. iji endog pitik 200 gr gulo putih 200 ml susu melk 250 gr glepung trigu (tarwe meel) ½ sendok teh soda kue (bakpoeder) 1 sendok teh uyah 6 gr vanilla (1 zakje vanilla suiker ) Lengo goreng sak cukupe.
Corone Nggawe: •Gedang onceki , iris tipis cilik, nongko iris cilik-cilik. •Endog karo gulo dikopyok, yen wis lebokke glepung trigu, baking poeder, uyah, vanille, aduk2 roto. •Lebokke susu melk mboko sitik karo di-aduk2 roto. Yen kurang iso ditambah banyu adem sitik wae. Di-umbar watoro ± 10 menit, kareben adonan mumbul . Lagi nongko, lan gedang-e lebokke, wolak walik nganti campur temenan. •Panaske wajan, goreng adonan mau nganti kuning ke-soklat-an. Sajekno anget-anget.
Kalio udang
Keperluan: 20 iji urang sing gede ½ lt santen 6 wungkul brambang cilik 4 siung bawang putih 4 iji lombok abang gede 8 wungkul miri 1 sendok tumbar 1 sendok teh mrico bubuk 3 cm kunir, bakar disik 3 lembar godong jeruk purut 2 lenjer sere 2 cm laos 1 sendok makan banyu asem 1 sendok makan gulo jowo (ukuran wis diiris alus) Uyah sak cukupe (naar smaak)
Corone Nggawe:•Urang diresiki, guwak kulite, kumbah resik. •Brambang, bawang, lombok gede, kemiri, tumbar mrico, kunir , uleg alus ( blender ). •Panaske wajan isi lengo goreng, ± 2 sendok makan, tumis bumbu2 sing wis diuleg mau, nganti kuning lan arum, lebokke godong jeruk purut, uyah, laos sing wis digepuk,santen nusul, aduk ( roeren ) nganti roto. Masak sedelo, karo di-udek2 kareben santen ora pecah, lagi urang dicemplungke, lan banyu asem-e. •Masak nganti kentel lagi diangkat. •Sajekno panas-panas.
Endog Goreh
Keperluan: 10 iji endog pitik ½ lt santen 4 siung bawang putih 6 wungkul brambang 5 wungkul kemiri 1 sendok teh tumbar bubuk ½ sendok teh polo bubuk 3 cm kunir, dibakar disik 2 lenjer sere, gepuk ngisore 3 lembar godong salam 3 lembar godong jeruk purut 50 gr gulo abang 3 sendok makan lengo goreng nggo numis bumbu uyah sak cukupe (naar smaak)
Corone Nggawe: •Endog digodog nganti mateng, oncek-i. Sisihno. •Bawang, brambang, kemiri, kunir, blender/ di-uleg sing lembut. •Panaske wajan, gongso/ tumis bumbu2 sing wis diuleg alus, nganti arum, lebokke godong salam, godong jeruk, polo, jinten, tumbar, sere, wolak walik roto. •Lebokke endog-e, banjur santen nusul, udeg-udeg nganti roto, uyah , gulo nusul. •Wolak walik, godog nganti umob lan rodo sat, geni kompor kudu dicilikke. •Masak nganti santen sat temenan. •Sajekno karo di-wuwur-i brambang goreng nduwure.
Makreel asem manis
Keperluan: 500 gr iwak Makreel sedengan gedene 4 iji lombok abang gede 3 siung bawang putih ½ sendok teh mrico 50 gr tomat puree (in blik) ½ sendok teh cuka 3 cm jahe, digepuk 1 sendok teh gulo pasir 150 ml banyu adem uyah sak cukupe (naar smaak) lengo goreng
Corone Nggawe: •Makreel resiki, guwak sirahe, kumbah resik. •Panaske wajan makreel goreng sedelo, setengah mateng. •Lombok, bawang, uleg sing alus, campurno, mrico. •Panaske wajan nganggo lengo ± 2 sendok makan, tumis bumbu2 mau , cemplungke pisan jahe, lagi lebokno banyune, cemplungke, saos tomat (tomaat puree) uyah, gulo pasir, aduk-aduk roto, tambahke cukak-e, lagi dicemplungke Makreel-e. Wolak walik roto, cilikke geni kompor. Masak nganti Makreel mateng. Angkat. •Sajekno
Gule kambing
Keperluan: 1 kg igo daging wedus, ketok2, biasane tukang daging-e gelem ngetok-i (de slager kan het voor jou in stuken zagen) 1 lt santen 6 wungkul brambang sing cilik. 6 siung bawang putih 6 wungkul kemiri 6 iji lombok abang gede 4 cm kayu manis (kaneelstok) 1 sendok teh polo bubuk ½ sendok teh jinten 1 sendok teh tumbar bubuk 1 sendok teh gulo putih 2 cm kunir, bakar disik 2 lenjer sere, jupuk ngisore, gepuk 4 lembar godong salam, 4 lembar godong jeruk purut, Uyah sak cukupe.
Corone Nggawe: •Daging wedus digodog disik nganti umob mateng, angkat, banyune diguwak (gunane kanggo ngurangi vet lan ambune). Godog ning panci maneh nganti empuk. •Brambang, bawang, lombok, kunir, kemiri, tumbar, jinten, uleg (blender) dadi siji. •Panaske lengo ning wajan ± 3 sendok makan, tumis bumbu2 mau nganti arum, lebokke kayu manis, gulo, godong salam, godong jeruk, sere, polo, uyah. Aduk roto. •Banjur lagi dilebokke daging wedus-e, wolak-walik roto, lebokke santen-ne, masak nganti mateng lan daging empuk. Yen durung empuk iso ditambah nganggo banyu panas. Angkat yen wis mateng, lan daginge wis empuk tenan. •Sajekno panas-panas, karo diwuwuri brambang goreng nduwure.
Sego liwet gadon
Keperluan: 500 gr beras putih sing pulen (pandan rijst) 600 ml santen encer 2 lembar godong salam 1 sendok teh uyah
Corone Nggawe: •Beras pususi resik. •Deleh ning kwali opo panci sing ngisore kandel, campur karo santen, godong salam, uyah, masak ning nduwure kompor, karo bola-bali diwalik-i. •Masak nganti sat, banjur ditutup kwali/ panci mau, cilikke geni kompore. Masak nganti mateng banjur diangkat. •Sajekno karo opor ayam, endog pindang, urap-an / gadon, tempe bacem, sambel trasi, lan krupuk urang. •Sego liwet biso ugo di-wuwur-i nduwure karo brambang goreng.[img][/img] | |
| | |
Pengirim | Message |
---|
Soni_Kyocera Koordinator
Join date : 04.08.10
| Subyek: Re: Masakan jawa Fri Oct 15, 2010 12:02 pm | |
| - cahyondeso182 wrote:
- salam kenal mas/mbak:
aku mau tanya mas/mbak resep jangan lombok wonosari yang lezat jika dihidangkan bersama daun ketela dan dong kates karena rasane bedo karo jangan lombok e jogja dan yang bikin beda rasa antara jangan lombok wonosari itu apane yo mas/mbak??
mathur nuwun,,,
;) Ass. Wr. Wb. Tak coba njawab ya mas [nek salah nyuwun pangapunten]: 1. Suasananya mas, mungkin pada saat kita sedang menikmati hidangan jangan lombok cuaca di Gunungkidul panasnya sangat terik sekali sehingga mempengaruhi suasana dan akhirnya lidah kita menyatakan bahwa jangan lombok saking Gunungkidul maknyusss tenan. 2. Air kuahnya mas, kalau di Gunungkidul sumber airnya bener bener fresh dari sungai, telogo, kadang malah air hujan [ra keroso to nek wis dadi jangan lombok], jadi punya cita rasa yang khas yang tidak di miliki oleh daerah lainnya. 3. Buah Kelapanya mas, [buah untuk diambil santannya] juga fresh dan asli dari Gunungkidul, benar benar buah kelapa pilihan [kalau istilah sekarang matang pohon] walaupun bulat kecil tapi tua dan tebal sehingga menghasilkan banyak air santan yang kental. 4. Cabai rawitnya mas, cabai rawit pilihan yang di dapat dari pertanian Gunungkidul dengan sinar matahari yang terik dan berlimpah ruah menghasilkan buah cabai rawit yang sangat pedas berkwalitas dan pasti cespleng. 5. Tempenya mas, tempenya diolah berdasarkan resep turun temurun dengan kulit luar berasal dari daun jati sehingga menghasilkan rasa dan aroma yang khas tempe Gunungkidul [rasanya pasti beda dengan tempe yang di bungkus dengan plastik] 6. Cara mengolahnya mas, menggunakan kayu bakar sehingga mempunyai aroma bau dan cita rasa khas kayu bakar [ndeso banget]. Demikian mudah-mudahan dapat memberikan pencerahan, mohon maaf kalau terlalu Gunungkidul Bangeuuut. Wassalam, | |
| | | mbah sunar Camat
Join date : 24.10.09
| Subyek: Re: Masakan jawa Sat Oct 16, 2010 10:14 pm | |
| - Soni_Kyocera wrote:
- cahyondeso182 wrote:
- salam kenal mas/mbak:
aku mau tanya mas/mbak resep jangan lombok wonosari yang lezat jika dihidangkan bersama daun ketela dan dong kates karena rasane bedo karo jangan lombok e jogja dan yang bikin beda rasa antara jangan lombok wonosari itu apane yo mas/mbak??
mathur nuwun,,,
;) Ass. Wr. Wb.
Tak coba njawab ya mas [nek salah nyuwun pangapunten]:
2. Air kuahnya mas, kalau di Gunungkidul sumber airnya bener bener fresh dari sungai, telogo, kadang malah air hujan [ra keroso to nek wis dadi jangan lombok], jadi punya cita rasa yang khas yang tidak di miliki oleh daerah lainnya.
Demikian mudah-mudahan dapat memberikan pencerahan, mohon maaf kalau terlalu Gunungkidul Bangeuuut.
Wassalam,
waduh... jo di kandak-kandakke yeng ngaggo banyu udan. rahasia tenan lho iki!!! | |
| | | rizky Pengawas
Join date : 24.08.09
| | | | Asmaraningtyas Camat
Join date : 08.01.09
| Subyek: Re: Masakan jawa Sun Oct 17, 2010 1:27 am | |
| isish kurang kuwi... waktu masak ketetesan kringet..lah kringet asli gunung kidul bisa menyedapkan rasa....
le masang neng pawon...pawon asli gunung kidul cedak kandang pitik nah nek pas masak pitike ngabruk ...teleke dpada melu mabur njegur eng jangan...lha telek pitik asli gunung kidul itu bisa jd penyedap rasa.....
ngono... | |
| | | Soni_Kyocera Koordinator
Join date : 04.08.10
| Subyek: Re: Masakan jawa Mon Oct 18, 2010 8:18 am | |
| Ass. Wr. Wb.
Mas Cahyondeso182 ketokane langsung praktek, . . . . . . nggolek banyu udan ndhisik gek nggolek keringet asli seko Gunungkidul terakhir nggolek telek pitik sing juga asli Gunungkidul [jan benar benar salahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!!!!]
Nek wis mateng aku emoh kon nyicipi ben no Mbah Sunar, Mas Rizky karo Mbah As sing ngersaken hidangan puniko, xixixixixixixixi
Wassalam,
| |
| | | rizky Pengawas
Join date : 24.08.09
| Subyek: Re: Masakan jawa Mon Oct 18, 2010 10:40 am | |
| yauwis ra popo, lak gur nyicipi toh.. ning sing ngentekke njenengan yo kang soni | |
| | | Soni_Kyocera Koordinator
Join date : 04.08.10
| Subyek: Re: Masakan jawa Mon Oct 18, 2010 5:50 pm | |
| Ass. Wr. Wb.
He he he he, . . . . Emoh ah rasane pait pait getir, . . . . .
Wassalam,
| |
| | | rizky Pengawas
Join date : 24.08.09
| | | | Soni_Kyocera Koordinator
Join date : 04.08.10
| Subyek: Re: Masakan jawa Tue Oct 19, 2010 8:47 am | |
| Ass. Wr. Wb.
Kwutahan Brotowali je Mas, . . . .
Wassalam,
| |
| | | rizky Pengawas
Lokasi : Nganjuk-Wonosari-bekasi Reputation : 7 Join date : 24.08.09
| | | | Sponsored content
| Subyek: Re: Masakan jawa | |
| |
| | | | Masakan jawa | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Anda tidak dapat menjawab topik
| |
| |
| |
|